Hulp nodig bij letselschade verhalen?
Bel vrijblijvend naar 010 - 4677500 voor meer informatie

Algemene Informatie Particulieren

Letselschade; het kan iedereen overkomen

 

Erik had nog nooit bewust nagedacht over de gevolgen van een ongeval. Totdat hij er in mei 2007, op 27-jarige leeftijd, zelf mee te maken kreeg. Erik heeft in 1999 samen met een goede vriend een eigen bedrijfje opgestart, als computerhulp aan huis. Het bedrijf groeide in de jaren uit tot een redelijk goed lopende onderneming, waar in 2007 tien medewerkers werkzaam waren. Erik ging inmiddels zelf niet meer bij klanten op bezoek, en hield zich meer bezig met alle andere zaken in- en rondom het bedrijf. De vriend van Erik, stopte eind 2006 plots met zijn aandeel het bedrijf, waardoor al het werk op de schouders van Erik terecht kwam.

 

In de ochtend van 16 mei 2007 was Erik met de auto onderweg naar de zaak. De kruising die hij altijd moet oversteken is erg onoverzichtelijk, vandaar dat hij daar altijd goed oplet. Behalve vandaag. Gisteren was hij tot laat in de nacht bezig geweest met de financiële administratie. Er was een fout gemaakt bij het accountantskantoor en daarom moest hij veel werk opnieuw doen. Hij was die ochtend erg moe en daarom minder oplettend dan normaal.

 

Natasja

 

Natasja is 34 en heeft 3 kinderen met haar man Aad. Op 16 mei 2006 brengt ze zoals altijd haar drie kinderen naar school. Op de kruising die ze op de terugweg oversteekt, weet ze dat ze voorrang moet krijgen van het verkeer van links. Natasja heeft haast, omdat ze op tijd op haar werk bij de plaatselijke supermarkt wil zijn. Ze steekt zonder goed te kijken de kruising over.

Erik en Natasja naderen de kruising tegelijkertijd en zijn beide niet bewust bezig met het verkeer. Het ontaardt in een verschrikkelijk ongeval waarbij Natasja zeer ernstig gewond raakt. Ze belandt in het ziekenhuis waar artsen helaas moeten vaststellen dat ze blijvend letsel aan haar rug heeft. Erik komt er gelukkig zonder ernstige verwondingen vanaf. Hij is er echter emotioneel kapot van en is de komende 6 maanden niet meer in staat om zijn zaak zelf draaiende te houden. Een psycholoog stelt vast dat hij wel degelijk in staat is om te werken.

De hypotheek van Natasja en Aad is gebaseerd op beide salarissen. Natasja kan niet meer werken en Aad moet de komende tijd veel overwerken om het gezin te kunnen onderhouden. Erik kan erop rekenen dat hij een fikse schadevergoeding moet betalen. Kan zijn bedrijf dit aan en kan hij deze situatie zelf aan? Is het verstandig dat Erik een second opinion aanvraagt? Hij had immers een erg drukke tijd achter de rug. Wie is er uiteindelijk verantwoordelijk voor de schade?

 

Oorzaak en gevolg

 

De meeste mensen denken vrijwel nooit na over de gevolgen van een ongeval. De oorzaak is vaak heel gemakkelijk te voorkomen en de gevolgen zijn dan ook te vermijden. Zou u weten wat u moet doen wanneer u te maken krijgt met letselschade? De weg naar een eventuele vergoeding van een derde partij verloopt vaak erg moeizaam en neemt voor het slachtoffer veel tijd in beslag. Tijd die op dat moment wel beter besteedt kan worden. Wat gebeurt er wanneer u bijvoorbeeld een whiplash overhoudt aan een auto-ongeluk? Of wanneer u arbeidsongeschikt dreigt te worden na een bedrijfsongeval? Een second opinion is zo aangevraagd, maar uit onderzoek blijkt dat de specialisten vaak uit gaan van de ondervindingen van hun collega’s, en zij beginnen dus niet met een schone lei. Zo krijgt u al heel snel hetzelfde oordeel, omdat de specialisten elkaars werk zullen verdedigen.

 

Bewaar onze contactgegevens goed

 

Er zijn talloze voorbeelden te noemen waar u mee te maken kunt krijgen, en vaak zal u pas gaan zoeken naar hulp of bijstand wanneer het ongeval net heeft plaatsgevonden. Het overkomt niet altijd een ander, het kan ook u overkomen. Als het al gebeurt is, kunt u begrijpen dat het zoeken naar een schaderegelingbureau iets is wat u liever nog even uitstelt.

 

Expertise

 

Ook als ondernemer kunt u vaak voor vervelende situaties komen te staan. Situaties die wellicht uw bedrijf ten onder kunnen laten gaan wanneer u niet de benodigde expertise in huis heeft. Zo kan een van uw werknemers arbeidsongeschikt raken door toedoen van derden, maar uiteraard loopt u zelf ook een risico. Ook als u hiervoor verzekerd bent, kan dit problemen opleveren.


 

 Welke schade komt voor vergoeding in aanmerking?

- zaakschade, zoals autoschade,
   kledingschade en overige direct
   verhaalbare kosten, als reiskosten etc;
- vermindering van het gezinsinkomen
   als gevolg van arbeidsongeschiktheid
   van de man of vrouw dan wel van    beiden;
- extra uitgaven als gevolg van verlies
   aan zelfwerkzaamheid;
- verlies aan arbeidsvermogen;
- promotieschade;
- pensioenschade;
- kosten huishoudelijke hulp;
- eigen bijdragen ziektekostenverzeke-
  raar, AWBZ;
- kosten i.v.m. om of herscholing;
- reïntegratiekosten;
- smartengeld.